ponedeljek, 13. januar 2014

SANJE

je današnja beseda.

Presnet... kako naj sanje ujamem v objektiv :/

Najprej mi je prišel na misel naslov knjige, ki ima pravzaprav zelo malo s sanjami... Iz take so snovi kot sanje. Le kaj imajo sanje skupnega s fiziko? Po moje sila malo... mogoče bolj s kemijo, če se dogajajo kakšne kemične reakcije v naših malih sivih celicah, kadar sanjamo... ;)

Je že res, da lahko sanjamo budni ali v spanju, sanjamo o materialnem (recimo o trinadstropni čokoladni torti ali pa jahti na enem od eksotičnih otočkov...) ali pa nas sanje (budne ali pa ne ;) ) ponesejo med oblake, kjer lebdimo kot Superman ali pa z grozo padamo v neskončno globino... sanje so lahko prijetne ali pa nam vzbujajo grozo... jaz imam raje tiste prve... Sanjamo seveda lahko pri belem dnevu, kar sicer ne pomeni, da spimo sredi dneva ;) temveč, da budni sanjarimo o stvareh, ki si jih želimo. Mladina je včasih sanjarila o neskončni ljubezni in princih na belih konjih, danes se mi vse prevečkrat dozdeva, da sanjarijo predvsem o službah ;)

In o čem sanjam? Ponoči (no, vsaj v večini primerov ;) ) gredo sanje svojo pot... sila redko si jih zapomnim... mogoče dobro ali pa slabo... ne vem, ker na njih pozabim ;) Podnevi pa je moje sanjarjenje malce zaspalo... imam občutek, da mi sanje niso dovoljene, da so jih izpodrinile misli o vsakdanjih rečeh... dobro ali slabo? Mislim, da precej slabo... 


Saj za dežjem posije sonce in po zimi pride pomlad... vedno je bilo tako, in tudi sanjam je treba pustiti prosto pot, da se prav potiho a zagotovo vrnejo... le naš občutek je tisti, ki jim reže krila ;)


2 komentarja:

  1. Eden tistih, ki je znal z besedami, ki je znal povedati neizpovedljivo...Gospe in gospodje, Tone Pavček, tokrat samo za Bino in njej v razmislek:)
    Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca

    Spomladi do rožne cvetice,
    poleti do zrele pšenice,
    jeseni do polne police,
    pozimi do snežne kraljice,
    v knjigi do zadnje vrstice,
    v življenju do prave resnice,
    v sebi do rdečice čez eno in drugo lice.

    A če ne prideš ne prvič ne drugič
    do krova in pravega kova
    poskusi:
    vnovič
    in zopet
    in znova.

    (Tone Pavček)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pavček ja... ga bo treba mičken iz naftalina zbrskat, se v njegovih besedah večkrat najdem :)

      Izbriši